До Землі наближаються 24 “зірки смерті”

Вчені прийшли до висновку, проаналізувавши дані супутника.

Зірки, що проходять повз Сонячну систему, здатні “виштовхнути” всередину неї смертоносні комети з так званого хмари Оорта, передає Ukr.Media. А це може становити загрозу, в тому числі і для Землі. Про таку небезпеку заявили вчені з Інституту астрономії суспільства Макса Планка. Крім того, дослідники прорахували можливі ризики, на основі інформації, отриманої від супутника ESA Gaia.

Проаналізувавши дані супутника, вчені прийшли до висновку про те, що на відстані 16,3 світлових років (або п’яти парсеків) від Сонця пройдуть від 490 до 600 зірок. А від 19 до 24 зірок пронесуть в 3,26 світлових років (один парсек) від нашого Світила. І хоча це може відбутися протягом мільйона років, потенційна небезпека для землян залишається.

“Всі ці сотні зірок виявляться досить близькі для того, щоб направити комети з хмари Оорта в Сонячній системі”, – йдеться на офіційному сайті Інституту астрономії.

Як відзначають фахівці, зіткнення Землі з кометою, спрямованою на планету гравітаційним впливом зірки, яка проходить повз Сонячну систему, може привести до космічної катастрофи.

Як приклад наводиться доля динозаврів, імовірно вимерлих 66 мільйонів років тому через падіння на Землю комети або астероїда.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.