Я думала, що батько покинув нас через алкоголь та зради. За кілька днів до мого весілля правда розкрилася

Батько покинув нас 15 років тому. Все, що я пам’ятаю про нього, це його посмішку та зачіску. У батька була “ямочка” на лівій щоці, а волосся було чорне, кольору воронячого крила. Ще залишилися фотографії, котрі я любила переглядати, поки мама не бачить.

Про те, що нас покинув саме тато, розповіла мама. Вона демонізувала тата. Розказувала, що він зловживав алкоголем та регулярно ходив наліво. Одного разу мамі це набридло і вона вигнала батька.

Одного разу я бачила батька. Він прийшов на лінійку, коли я йшла до першого класу. Ніяково посміхнувся, хотів взяти мене за руку, але цьому завадила мама. Вона почала сичати на нього. Щоб не наражатися на скандал, батько пішов. І більше не з’являвся у моєму житті.

Скоро я мала виходити заміж. Одного вечора я зі своїм нареченим обговорювали, кого покличемо на весілля. Мій наречений запитав, чи буде мій батько. Я розгубилася, бо не знала відповіді на це запитання. Жених порадив все ж позвати, а його адресу чи номер мобільного дізнатися у тітки, меншої сестри тата. Я так і зробила.

Моя тітка Наталка під час зустрічі відкрила мені правду:

– Оля, ти вже не маленька дівчинка, тому повинна знати правду. Те, що розповідала тобі матір про мого брата, – неправда. Так, твій тато був не ідеальним, але й не таким демоном, яким тобі описувала моя невістка. Траплялося іноді, що він затримувався на роботі, пропускав з друзями чарку. Але ніколи на маму не кричав. Своєю чергою твоя мати патологічно його ревнувала до всіх та тероризувала по будь-якому, навіть незначному приводу. Наприклад, одного разу влаштувала скандал, бо твій батько допоміг сусідці донести до квартири сумки.

З цією інформацію я пішла до мами. Вона одразу вибухнула, почала виправдовуватися. Я все для себе зрозуміла. А ще мати поставила умову: або вона приходить на весілля, або він, тато. На цей ультиматум я відповіла так:

– Якщо ти любиш мене, прийдеш попри все.

Настав день весілля. Моя родина була у зборі. Як мама не “гарчала”, все ж розговорилася з татом. А я була неймовірно щаслива, бо в моєму житті знову з’явився батько.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.