“Кожна зміна – війна”. Італійська медсестра розповіла про жахи коронавірусу в країні

В Італії найвищий у світі рівень смертності від COVID-19.

Досвід Італії сьогодні один із найпоказовіших для кожного уряду, кожної країни – і як треба, і як не треба діяти. Найголовніший висновок – під ударом самі медики. Італійські лікарі кажуть, вони на справжній війні. Не вистачає ані захисного одягу та масок, ані легеневих вентиляторів. Найстрашніше – це не вистачає рук. Кількість заражених серед лікарів уже критична. Й, якщо головних бійців на цій війні із вірусом не врятувати, побоюються італійці, лікувати хворих буде нікому, йдеться у ТСН.Тиждень.

Понад 6 тисяч заражених медичних працівників це близько 9% від загальної кількості зареєстрованих випадків. Тобто, кожний десятий інфікований коронавірусом – лікар, і  51 загинув на своєму посту.

Медсестра відділення інтенсивної терапії Мартіна Туріані записала для нас повідомлення, де розповідає, чому так багато медиків в Італії померли від ускладнень COVID-19, а десятки у важкому стані.

“Ми розуміємо, що в них не було належних засобів захисту аби протистояти цій надзвичайній ситуації. Повітря, яким ми дихаємо, тут величезна кількість інфікованих. Ми працюємо у масках із фільтром FF2 які не 100% нас захищають. Повинні бути FF3, на жаль, таких масок в нас немає і не буде, але ж багато медиків в Італії працює у простих хірургічних масках”, – розповідає Мартіна.

В Італії в день роблять 5 тисяч тестів, але лише тим, в кого є симптоми. Лікарям жодного пріоритета. Профспілки медиків вимагають від влади виділити тести спеціально для лікарів, але влада на це не йде. Просто розуміє – якщо перевірити весь медперсонал, цілі лікарні можуть опинитися на карантині. Зараз практично усі працюють на межі, і якщо зупинити хоч одну, хворі будуть на вулицях.

“Не вистачає ліків, не вистачає апаратів штучної вентиляції легень, не вистачає медперсоналу, рук. Одна зміна – це війна. Ми змогли облаштувати приблизно 40 місць, раніше було 8 – вони усі зайняті важкими пацієнтами”, – каже медсестра.

Влада Італії розповсюджує заклик: “Якщо ти медсестра, ти нам потрібна”. Робота в зоні, яка найбільш вражена коронавірусом. Гарантують зарплатню, забезпечать житлом і відшкодують витрати на дорогу, шукають 500 медсестер.

У Мілані раніше проводили бізнес-ярмарки, зараз терміново будують шпиталь для інфікованих на 230 місць. У провінції Кремона військові за 72 години будують польовий шпиталь на 32 ліжка, всі з апаратами подачі кисню, є рентген-кабінет.

Giorgio Armani на своїх фабриках вирішив шити захисні костюми для медиків, Trussardi направляє 100 відсотків прибутку від онлайн продажів на потреби шпиталю в Бергамо. “Лінія фронту”, Італія довела, іде прямо по шпиталях. Чи вистачить на ній “бійців”, зараз найбільше питання. І воно для всіх країн має стати на перше місце.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.