Люди не зможуть собі дозволити: скільки в Україні коштує лікування від Коронавіруса?

В Одесі чоловік витратив 25 тисяч гривень на лікування від коронавірусу. Зараз він перебуває в інфекційній лікарні. Це попри те, що раніше в МОЗ обіцяли лікувати хворих на коронавірус безкоштовно.

Два дні перебування в медзакладі уже обійшлись чоловікові у 25 тисяч гривень, з них 17 тисяч коштує препарат “Біовен”. Чоловік каже, що гроші взяли навіть за халати для медиків, інформує “Радіо Свобода”.

Шахін Асадов повернувся з Берліна до Києва 16 березня. Уже вдома наступного дня у чоловіка різко піднялась температура. Швидка допомога привезла його до інфекційної лікарні. Експрес-тест на коронавірус показав негативний результат, тож пацієнта відпустили додому.

Протягом кількох наступних днів самопочуття одесита не кращало, тож він приїхав до лікарні сам. 27 березня тест на COVID-19 уже був позитивним.

Лікарі виписали ліки, які коштують нереально великих грошей. Насправді я навіть не знаю, чого чекати далі, – розповів Шахін у фейсбуці.

Проте, як розповіла виконувачка обов’язків директора Одеського обласного департаменту охорони здоров’я Оксана Рокунець-Сорочан, за деякі ліки пацієнтам доводиться платити самим – якщо препарати відсутні в локальному протоколі.

Оскільки конкретних препаратів від коронавірусу не існує, пояснює Ракунець-Сорочан, медики експериментують. У Мінохорони здоров’я стверджують, що лікування коронавірусної інфекції та пневмонії регламентуються наказом МОЗ №603, тому про експерименти йти мови не може.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.