8 фактів про соски, які ви досі не знали

Ось, здавалося б, соски – що ми ще про них не знаємо? Нам приємно, коли до них торкаються, коли їх пестять і так далі. Але, повірте, цим двом плямочкам на грудях є чим нас здивувати!

По-перше, соски є у кожної людини, а розвиваються вони раніше за статеві органи.

По-друге, якщо у вас на сосках є невеличкі прищики, не поспішайте бігти до лікаря! Це цілком нормальне явище. Невеличкі білі крапочки на ореолі соска – це залози Монтгомері. Нащо вони потрібні – точно не знають навіть вчені! Але є припущення, що рідина, яка в них знаходиться, змащує ореол соска. Також одне з багатьох досліджень показало, що ті жінки, в яких багато таких прищиків, легше починають годувати грудьми.

По-третє, соски різноманітні! Так-так! Вони можуть бути будь-якого кольору, будь-якого розміру. Це нормально! Справа в тому, що шкіра ореолу містить два пігменти – червоний та коричечневий. У зв’язку з концентрацією цих пігментів змінюється й колір соска: від ніжно-рожевого до темно-коричневого.

Соски служать ерогенною зоною для багатьох жінок, а дослідження 2011 року, опубліковане в Journal of Sexual Medicine, підтверджує це з точки зору науки. Дослідники зробили МРТ жінкам під час стимуляції сосків і виявили, що в мозку активуються ті ж зони, що і під час стимуляції клітора і піхви. Тому, можна зробити ще один висновок: «соскоргазм» існує, але не для всіх. То ж дослідження передбачає, що, можливо, жінок, які здатні випробувати оргазм при ласці грудей, не так мало, як здавалося раніше. Ми ж пам’ятаємо, що оргазм відбувається не між ніг, а у нас в голові?

Якщо на твоїх сосках є волосся – не лякайся, це нормально. У багатьох жінок є волоски на ореолі або навколо нього. Справа в тому, що в ореолі знаходяться волосяні фолікули. Але якщо тобі не подобається «волосність» грудей, ти можеш підстригти їх манікюрними ножицями. Але ні в якому разі не вискубуй! Можеш занести інфекцію!

Не у всіх жінок соски стирчать назовні, приблизно у 10-20% жінок вони як би «загорнуті» всередину. Це пов’язано з тим, що молочні протоки трохи коротше, ніж зазвичай, і вони не дають соску стовбурчитися. Вивернуті соски не пов’язані з ризиками для здоров’я, хіба що можуть виникнути деякі складності під час годування (не факт, що виникнуть!).

Якщо ви старанно тренуєтеся, то повинні знати, що соски страждають від цього: їх чутливу шкіру легко пошкодити тертям, аж до того, що вони почнуть кровоточити.

Сосків може буди декілька! Так, існують люди з трьома і навіть чотирма сосками – так званими додатковими сосками. Деякі приймають їх навіть за звичайні родимки. У 2012 році до вчених звернувся чоловік, у якого 7 сосків. Хоча – можеш видихнути – ця аномалія частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок: у кожного 18 чоловіка і тільки кожної 50 жінки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.