Коли чекати на вакцину від коронавірусу? Експерти дали відповідь

Чи складно створити вакцину від коронавірусу та коли її чекати?

Сучасна медицина, зокрема мікробіологія і генна інженерія, володіють достатніми теоретичними знаннями, щоб у короткі терміни змоделювати та виготовити вакцину, яка би змогла побороти коронавірус. Проте сучасна ж медицина своїм досвідом засвідчує необхідність проведення тривалих клінічних досліджень кожного нового препарату, зокрема й коронавірусної вакцини.

Клінічні дослідження мусять показати наскільки безпечною для людини є прийом такої вакцини, на який час і якої сили формується імунітет у людини після вакцинування, взаємодія з іншими лікарськими засобами та хворобами. Таким чином, створення вакцини варто очікувати на кінець 2020 року.

При цьому важливо розуміти, що китайська система охорони здоров’я і медицина зуміла зробити велику кількість корисних відкриттів і спостережень, а тому необхідно активно вивчати досвід боротьби Китаю з цією хворобою.

З іншого боку, потрібно розуміти, що швидкість подолання і “упокорення” хвороби лежить не лише на медиках, але й на звичайних китайцях, які сумлінно дотримувались вказівок керівників та лікарів. Хоча епідемія досі триває у Піднебесній, можна з великою упевненістю сказати, що катастрофу Китай відвернув.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.