Будете тут лікуватись! Вона жорстко рознесла їх – в цих же палатах. Сказала Зеленському все, що думає

Українські політики та держслужбовці найвищого рівня повинні лікуватися в українських лікарнях, а не за кордоном. З відповідною законодавчою ініціативою виступила народний депутат України від Харківщини, Юлія Світлична.

За словами Світличної, дану ініціативу необхідно закріпити законодавчо.

“Медицина буде зміцнюватися лише тоді, коли українські політики та держслужбовці найвищого рівня будуть лікуватися в українських лікарнях. Це як декларування, яке має бути обов`язковою умовою. Тільки декларування – це фінансова дисципліна, а розвиток медицини – це соціальна відповідальність політиків”, – заявила Світлична.

За словами депутата, існуюча ситуація – це реальність, яку політики мають прийняти.

“COVID-19 не відрізняє багатих від бідних, не відрізняє ані релігії, ані посад. А нинішній стан української медицини – це розплата за постійний політичний популізм, за безвідповідальність тих, хто роками знищував нашу медицину, хто закривав лікарні, хто ігнорував потреби лікарів та пацієнтів. Цереальність, яку політики мають прийняти”, – заявила Світлична.

Окрім того, Світлична спростувала інформацію про пропозиції увійти до списку фракції “Слуга народу”

Народний депутат Юлія Світлична, яка 15 березня перемогла на проміжних виборах у виборчому окрузі №179 у Харківській області, підтвердила, що має певне спілкування із президентом Володимиром Зеленським, але спростувала інформацію про пропозиції увійти в список фракції “Слуга народу”.

“Є певне спілкування. А в чому інтрига? Я півроку працювала головою ОДА при Зеленському”, – сказала вона.

На уточнююче питання, чи буде Світлична підтримувати президента Зеленського в парламенті, зазначила, що готова підтримати всі законодавчі ініціативи, які будуть спрямовані на зміцнення держави, у тому числі й президентські.

“За умови, що вони співпадуть з позицією моїх виборців”, – додала вона.

Щодо чуток про її можливий перехід в уряд або ж повернення в Харків, Світлична підкреслила, що зараз вона народний депутат, а всі інші розмови – не мають підстав.

“Моя основна задача – захистити в парламенті жителів Харківського регіону. На цьому і зосереджена”, – підкреслила вона.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.