У Британії заявили про новий прорив в боротьбі з COVID-19: препарат випробують на людях

У Великобританії один із шести препаратів від коронавірусу, які проходили тестування, перейшов на другий етап випробувань – його почнуть застосовувати на людях.

Про це заявив у вівторок, 28 квітня, міністр охорони здоров’я країни Метт Хенкок, пише Daily Mail.

“Шість різних методів лікування були введені в національні клінічні випробування, і перший із них готовий перейти до наступного етапу – нової платформи ранніх стадій клінічних випробувань, яку ми запускаємо”, – поділився міністр.

У відомстві на назвали препарат, який показав хороший результат, однак стало відомо, що мова йде про з’єднання “Бемцетінібу”, MEDI3506 і “Акалабрутінібу”.

Що відомо про препарати
“Бемцетініб” є експериментальними ліками від раку, які проходить випробування, в той час як MEDI3506 використовується як при солідному, так і при раку крові.

“Акалабрутініб” – це ліки, що використовуються для лікування лімфоми мантійних клітин.

Як проходять випробування
Спочатку в програму увійшли шість потенційних ліків. У другу фазу досліджень пройшли поки одні ліки, решта ще не повністю вивчені.

Другий етап зосереджений на тестуванні препарату на пацієнтах, щоб оцінити його ефективність, при цьому простеживши побічні ефекти.

Відзначається, що лікарі з усіх сил намагаються знайти лікування, яке може допомогти вилікувати або сповільнити хворобу, яка убила більше 21 тисяч осіб у Великобританії. І найкращий спосіб зробити це – взяти той, який вже використовується для лікування іншого захворювання, оскільки це економить час на клінічні випробування і ліцензування.

При цьому наголошується, що “Ремдесивір” і “Гідроксохлорохін”, на які раніше покладали великі надії не тільки у Великобританії, але і у всьому світі, виявилися занадто ризикованими і їх ефект так і не підтвердився на належному рівні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.