У Зеленського хочуть помститися Порошенку навіть ціною зради національних інтересів — Арестович

На погляди й політику Володимира Зеленського впливають люди, які за будь-яку ціну хочуть помститися п’ятому президенту України Петру Порошенку, навіть ціною зради національних інтересів.

Про це в ефірі “Прямого” сказав військовий експерт Олексій Арестович.

“На мій погляд, свідомість президента Зеленського формують люди, які метою свого життя взяли помститися президенту Порошенку. Тому що обвинувачення верховного головнокомандувача за те, що він віддав наказ українським кораблям українським морем пройти до української воєнно-морської бази, і кваліфікувати це як державну зраду, – я не можу пригадати таких прикладів у військовій історії. Хоча я трошки її знаю. І це суттєвим чином позбавляє Україну впевненості у відстоюванні своєї позиції в міжнародному трибуналі, який, до речі, дуже довго не визнавав підсудність цих справ в Азовському морі. Але потім, завдяки праці української дипломатії і, я так розумію, самого Порошенка та його впливу, визнав усе-таки підсудність справ у внутрішньому морі Росії й України. Це була бомба, перемога з трьома знаками оклику.

Але хтось постійно каже Зеленському, що Порошенко – це ворог №1, що Порошенко – це найбільша вада України, Порошенко – це найбільша загроза особисто Зеленському. І він (президент – ред.) перебуває в цьому аж настільки, що готовий втратити державний інтерес України, аби помститися Порошенку. І вони вже не знають, що вигадувати. І, дійсно, ми маємо всі ознаки того, що ДБР і частково Генпрокуратура, які надихаються з Офісу президента або принаймні діють у згоді з ним, грають спільно з РФ та її органами. На жаль, ми маємо це констатувати”, – сказав експерт.

Арестович додав, що чинна влада готова навіть до співробітництва з Росією і зради національних інтересів, аби лише помститися п’ятому президенту України Петру Порошенку.

“Зараз Порошенко вже не президент, а історія продовжується. Рік пройшов – а вони продовжують його таранити всіма засобами, більшість з яких не те, що нечесні, бо про яку чесність можна розмовляти з цими людьми, а вони антидержавницькі. Позбутися інтересів України, дозволити Україні програти, грати на боці Російської Федерації – вони ні перед чим не зупиняються, аби “затаранити” Порошенка. Я не можу це кваліфікувати, мене тягне на російський мат, коли я про це розмовляю”, – зазначив він.

Раніше народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко заявила, що Зеленський підігрує Кремлю і руйнує стратегічне партнерство України та США.

Нагадаємо, у Маріїнському палаці у Києві відбулась пресконференція президента України Володимира Зеленського за підсумками першого року при владі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.