У Нацполіції створили новий таємний департамент з засекреченими функціями

У Національній поліції України поліції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави, але інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці не повідомляють. Про це у Нацполіції відповіли Центру протидії корупції на запит.

Уточнюється, що ані функції нового департаменту, ані повноваження чи структура не розкриваються. У пресслужбі Нацполіції пояснили це тим, що це є “службовою інформацією”, яка є засекреченою від суспільства. Разом і тим, у пресслужбі вказали, що про результати діяльності нового департаменту звітуватимуть на сайті Нацполіції. Наскільки часто це буде відбуватися не повідомляється.

За словами голови правління ЦПК Віталія Шабуніна, нібито “Аваков відновив департамент під новою пафосною назвою і засекретив повноваження”.

“Тому цілком ймовірно, що поліція вирішила продовжити займатися тиском на бізнес та економіку, але вже без Департаменту захисту економіки, на ліквідації якого так піарилися, а за допомогою нового підрозділу. За нашою інформацією, цей департамент успадкував функції економічного, але покриватиметься за ширмою “службової інформації”, – висловив припущення директор ЦПК Віталій Шабунін.

Нагадаємо, в Україні у вересні 2019 року ліквідували Департамент захисту економіки Національної поліції. За словами тодішнього прем’єра, це має унеможливити її втручання в бізнес.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков позитивно оцінив рішення уряду. Замість департаменту захисту економіки мали створити окреме відомство – Службу фінансових розслідувань.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.