Це смертний вирок: лікар назвала головну небезпеку апаратів ШВЛ для хворих коронавірусом

В Україні пацієнти з коронавірусом, яких підключають до апарату штучної вентиляції легенів, практично не мають шансів на одужання.

Про це в коментарі “Апострофу” заявила лікар-інфекціоніст Києво-Святошинської ЦРЛ Ольга Вознюк.

За її словами, таких пацієнтів в Україні вводять в медикаментозний сон.

“А ліжка, на яких вони лежать, без протипролежневих матраців, та й в лікарнях немає достатньої кількості персоналу догляду за такими пацієнтами”, зазначила вона.

За словами Вознюк, в інших державах виживають тільки 20% пацієнтів, яких підключали до ШВЛ.

“Що вже говорити про Україну. У нашій лікарні важкі пацієнти, які вижили в реанімації, що не були інтубовані. Інтубують тільки тих, хто зовсім не може дихати, але з них ніхто не вижив”, додала вона.

У свою чергу екс-глава СЕС України Святослав Протас заявив “Апострофу”, що вкрай часто такі апарати можуть бути джерелами захворювань.

“ШВЛ дуже важко знезаражувати: там багато складних дрібних деталей. Це складна і довга процедура, тому через порушення правил знезараження апаратів, вони стають джерелом так званих ШВЛ асоційованих пневмоній і сепсисів, адже там накопичуються інші мікроорганізми, які характерні для внутрішньолікарняного середовища”, сказав він.

Про те, що чекає хворих коронавірусом в Україні, яка ситуація в лікарнях і в скільки обходиться лікування пацієнтів, читайте в матеріалі “Апострофа”: Кисень вкрали, ШВЛ вбиває, а ліки коштують сотні тисяч: як лікують хворих з СOVID-19 в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.