Українські вчені зробили прогноз поширення коронавірусу на наступні тижні

Статистичні дані про поширення COVID-19 в Україні прогнозують оптимістичний сценарій розвитку епідемії. Так, вже з наступного тижня епідемія піде на спад, втім ризики виникнення другої хвилі захворюваності все ще високі. Про це розповів координатор робочої групи з математичного моделювання COVID-19, заступник директора Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ Ігор Бровченко, пише Інтерфакс-Україна.

“В цілому статистичні дані показують оптимістичний сценарій розвитку епідемії. Прогноз на наступні тижні передбачає повільне згасання епідемії, хоча існують ризики другої хвилі COVID-19 при форсованому збільшенні соціальної активності населення”, – зазначив Бровечнко.

За його словами, останнім часом в Україні фіксують “певну тенденцію до зменшення співвідношення нових випадків захворювання і випадків одужання”.

У НАН також припустили, що з урахуванням безсимптомних випадків COVID-19, дані про смертність та загальну кількість хворих в Україні може бути в 3-5 разів вище, ніж про це повідомили офіційно.

Бровченко спрогнозував, що найближчим часом кількість людей, які одужали перевищить кількість хворих.

Зазначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 37 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше випадків за добу зареєстровано у Луцькому районі – 12, м. Луцьку та Ківерцівському районі – по 7 випадків, по 3 випадки зареєстровано в Любомльському та Володимир – Волинському районах, по одному в м. Ковелі, Ковельському, Горохівському, Маневицькому та Старовижівському районах. Одужало 17 осіб. Одна особа померла.

Загалом Зстаном на 9:00 28 травня в Україні 22 382 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.