Захисник підозрюваного поліцейського у зґвалтуванні є родичем судді у справі – адвокат постраждалої

Рідні поліцейських та їхні адвокати звинувачення заперечують.

Адвокат постраждалої від дій правоохоронців дівчини у Кагарлику Київської області Євген Мельниченко стверджує, що захисник одного із затриманих працівників поліції має родинні зв’язки з суддею місцевого суду.

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі ТСН.ua і зазначив, що 26 травня підписав Угоду з потерпілою стороною про надання правової допомоги.

“Адвокат одного з підозрюваних – це чоловік племінниці судді у Кагарлицькому суді, де розглядатиметься справа. Я поговорив з потерпілою і з її матір’ю, що треба переносити суд до іншого району, бо є фактор зав’язків адвоката із суддями”, – сказав Мельниченко та наголосив, що наполягатиме на такому рішенні.

Підтвердження того, що суддя Кагарлицького суду Іванюта Т. Є. має родинні зв’язки з адвокатом підозрюваного Дмитром Матюшенковим ТСН.ua знайшов у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Так, у 2017 році при розгляді кримінальної справи “Злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту; Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами” прокурор заявив клопотання про відвід адвокату Матюшенкову Д.В., посилаючись на те, що він не може брати участь у цьому кримінальному провадженні, оскільки є чоловіком племінниці судді, в чому вбачається приватний інтерес.

Тоді суд задовольнив клопотання прокурора про відвід захисника Матюшенкова Д.В., адже дружина останнього є племінницею судді.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.