Перша країна в світі оголосила про другу хвилю коронавірусу: що відомо на даний момент

Представники іранського охорони здоров’я стверджують, що друга хвиля COVID-19 всього лише результат більш якісного тестування

Друга хвиля поширення COVID-19 зафіксована в Ірані. Сталося це після того, як в країні послабили карантин.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Daily Mail.

Видання зазначає, що в середині квітня Іран почав послаблювати карантин, який ввели в лютому через пандемії COVID-19. Однак на початку травня кількість заражених стала зростати, і в даний час воно перевищує 3000 чоловік (за останні 3 дні).

Представники іранського охорони здоров’я стверджують, що друга хвиля COVID-19 всього лише результат більш якісного тестування та реєстрації даних після того, як виникли серйозні сумніви в їх початкової точності.

Це частково підтверджується тим фактом, що показники щоденної смертності в країні не збільшувалися разом із загальною кількістю випадків зараження.

Державне інформагентство IRNA повідомило про 59 випадках смерті 3 червня, що трохи нижче травневого середнього показника в 60 випадків на день.

Станом на 5 червня в Ірані зафіксовано 167 156 випадків COVID-19, з них 8134 – з летальним результатом.

Як повідомлялося раніше, головний санітарний лікар Віктор Ляшко вже заявив, що в Києві з-за великої кількості хворих COVID-19 карантин у відношенні ресторанів не пом’якшать.

Нагадаємо, станом на 5 червня в Україні офіційно підтверджено 25 964 випадки зараження коронавирусной інфекцією. З них 553 випадку було виявлено за минулу добу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.