В Україні вкрали кредит Світового банку

Генеральна прокуратура України (ГПУ) здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання кредиту, наданого Світовим банком. Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва.
В ході розслідування було встановлено, що в період з 2007 по 2013 року Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту «Розвиток міської інфраструктури» в кількох областях України, в тому числі для Івано-Франківської, Чернігівської та Донецької, пише facenews.ua.

business millionaire over white – dollars coming down

Кредитні кошти були надані під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Грошові кошти направлялися безпосередньо виконавцю і повинні були використовуватися для здійснення реконструкції та модернізації об’єктів, що належать комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність в сфері водопостачання та водовідведення.

– йдеться в повідомленні.

Однак, посадові особи комунальних підприємств перераховували кошти на рахунки афілійованих транзитних підприємств. При цьому в договорах вказувалася значно завищена вартість робіт, в деяких випадках роботи взагалі не виконувались.

Надалі кошти переводилися в готівку за допомогою підприємств з ознаками «фіктивності» та розподілялися між учасниками угруповання. Разом з тим, кредитні зобов’язання виконуються за рахунок державного бюджету.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.