МАУ перевозили у вантажному літаку до Канади понад 500 тварин, деякі з них загинули: що про це відомо

«Міжнародні авіалінії України» 13 червня здійснили рейс із Києва до Торонто в Канаді. На борту вантажного літака були понад 500 тварин, 38 із них загинули.

Про це підтвердили у Канадському агентстві з інспекції продовольства, повідомляє канадське видання National Post.

Першою про ситуацію написала Еббі Лорензен. Вона розповіла, що приїхала в аеропорт, щоб забрати кота друга, і побачила, як працівники складають мертвих тварин у сміттєві пакети.

Як пише видання з посиланням на джерела, деяких тварин розміщували по двоє в одну клітку. Загалом переносок було 300 для 500 тварин.

«Температура повітря на момент завантаження становила понад 30°C. Згідно зі словами очевидців, цуценята помітно страждали. Декілька кліток стояли одна на одній, а деякі навіть були в пластику», — пишуть журналісти.

Так, у тварин не було можливості вільно рухатися. Крім того, клітки стояли у нижньому відсіку літаку, де погано циркулює повітря, пише видання.

Згідно з правилами Міжнародної асоціації повітряного транспорту, у кожної тварини має бути достатньо місця для того, щоб стояти, сидіти, крутитися та лежати у природному положенні. У клітках, в яких перевозять тварин, має бути вентиляція щонайменше з трьох сторін.

Спершу, 16 червня, МАУ заявили, що у них немає інформації про загибель тварин. Водночас авіакомпанія підтвердила, що виконала комерційний рейс із Києва в Торонто, на борту було понад 500 собак і котів.

«І це було комерційне перевезення. Авіакомпанія, як і інші перевізники, постійно протягом багатьох років перевозить тварин у комерційних цілях в інші країни, в тому числі — в США і Канаду, вимоги яких щодо ввезення тварин з інших країн — одні з найсуворіших у світі», — йдеться у повідомленні.

Також МАУ запевнили, що позиціюють себе як «pets friendly airline».

Проте вже 19 червня на міжнародній сторінці авіакомпанії з’явилося інше повідомлення.

«Усі в МАУ висловлюють співчуття щодо трагічної загибелі тварин під час нашого рейсу. МАУ співпрацює з місцевими органами влади, щоб визначити, що сталося, та робить усе необхідне для запобігання виникненню подібної ситуації», — йдеться у повідомленні.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.