Україна може отримати компенсацію за анексію Криму: що про це відомо

Україна не буде вимагати компенсацію за анексію Криму ні за яких умов – тому що, таким чином, буде визнана незаконна окупація півострову.


Таку думку висловив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю “Крим.Реалії”. Міністр підкреслив, що така поведінка суперечила б стратегії, на якій наполягає Україна, про незаконну окупацію її території.

“А ви хочете, щоб ми визнали незаконну окупацію, попросили собі компенсацію за це? Чи як? Типу – заплатите гроші і все буде нормально? Ні! Стратегія абсолютно інша. Ми так і говоримо, що відбувається тимчасова незаконна окупація. Наголошуючи, що це тимчасове явище, воно незаконне, і що це – окупація за міжнародним правом. Це стартова позиція, з якою ми працюємо над тим, щоб зрештою ця окупація припинилася. Безумовно, компанії мають право судитися. Для нас дуже важливо, щоб у судових процесах жодним чином не визнавалася юрисдикція Російської Федерації в ширшому статусі, ніж у статусі держави-окупанта. Але наше ключове завдання, моє ключове завдання, як представника МЗС, це тримати ось цю рамку – тимчасова незаконна окупація”, – заявив міністр.

На сьогоднішній день, головним завданням для України є дотримання лінії незаконної окупації півострова Крим, впевнений Кулеба.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.