Шмигаль пояснив, чому в Україні послаблюють карантин за рекорду хворих на COVID-19

Послаблення карантину, попри рекордну статистику хворих на COVID-19, конче потрібно Україні, адже без цього їй загрожує ще більша катастрофа через падіння економіки.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв’ю ВВС, наголосивши, що істотні обмеження для боротьби з пандемією зберігаються й досі.

“Це не помилка. Ми відповідально ставимось до послаблень. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання. Щоб не втратити економіку, від чого наслідки та жертви можуть бути більші, ніж за такого рівня захворюваності. Наше завдання сьогодні – зі збереженням життів не втратити економіку України”, – пояснив очільник уряду.

Він запевнив, що влада ретельно контролює параметр кількості активних хворих на 100 тисяч населення. Сьогодні він складає 50 людей на 100 тисяч.

“Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, за якого треба буде посилювати карантинні обмеження вже на рівні країни і окремих областей”, – розповів Шмигаль.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

22 червня рішення про посилення карантину в кожній окремій області України ухвалює місцева влада.

Водночас регіони, які перебувають у “групі ризику” й потребують більш жорсткого карантину, визначаються відповідно до нової методики, розробленої Кабміном.

27 червня очільник МОЗ Максим Степанов попередив, що через зростання щоденної захворюваності на коронавірусну інфекцією в Україні карантин можуть посилити в 13 областях.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.