ЄС дозволив в’їзд окремим категоріям українців

Рада Євросоюзу дозволила відкрити кордон для окремих категорій українців.

Загальна заборона на некритичні поїздки жителів України до Євросоюзу з 1 липня зберігається, але з'явиться можливість перетину кордону для окремих категорій українських громадян.

Про це сказано в рішенні Ради ЄС, опублікованому у вівторок, 30 червня.

Загальна заборона на некритичні поїздки жителів України до Євросоюзу з 1 липня зберігається, але з’явиться можливість перетину кордону для окремих категорій українських громадян, а також громадян інших третіх країн.

Держави-члени мають право впускати тих, хто їде на навчання; моряків, що прямують на судно; громадян, які подорожують по території ЄС транзитом, а також висококваліфікованих працівників з третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Також зберігається дозвіл на в’їзд для категорій жителів України, які досі були серед вийнятків, зокрема, членів сімей громадян ЄС; тих, хто має дозвіл на проживання в ЄС або аналогічний документ; сезонних працівників; дипломатів, тощо.

Нагадаємо, що раніше ЄС затвердив список країн для відкриття кордонів. Список держав буде переглядатися кожні два тижні згідно із затвердженими критеріями Євросоюзу.

Як відомо, Україна з 15 червня відновила міжнародні перельоти та дозволила в’їзд іноземців на свою територію. Однак кількість країн, куди зараз можуть потрапити громадяни України, вельми обмежена. «Слово і діло» розібралося, межі яких держав відкриті для українців.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.