Популярному російському реперу дозволили в’їзд в Україну

У листопаді 2018 року чоловікові Насті Івлеєвої СБУ заборонила відвідувати Україну строком на три роки

Популярному російському реперу, чоловікові зірки “Орел і Решка” Насті Івлеєвої – Елджею (Олексій Узенюк) – дозволили в’їзд в Україну. Нагадаємо, що в 2018 році СБУ заборонила виконавцю відвідувати країну “в інтересах забезпечення безпеки держави”. Раніше повідомлялося, що він виступав у окупованому Криму.

Через два роки рішення про закриття кордонів України для Елджея суд скасував, назвавши його необґрунтованим і безпідставним. Про це повідомляється на сайті державного реєстру судових рішень.

Суд Києва визнав протиправними дії Служби безпеки України і зняв заборону для репера Елджея на перетин українського кордону. Зазначається, що документи були складені з порушенням інструкції, адже не було вказано обставин, які стали підставою для заборони на в’їзд.

Суд зазначає, що висновок відповідача про те, що позивач незаконно відвідував окуповану територію АР Крим, є необґрунтованим і безпідставним”, – йдеться в рішенні суду.

Крім того, окружний адміністративний суд Києва вимагає від СБУ відшкодувати 1536 гривень з бюджетних коштів на користь Елджея. Відео, на яких Елджей виступає в окупованому Криму, були видалені з YouTube.

До слова, рішення суду може бути оскаржене.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.