В Україні встановили нові тарифи на газ: скільки тепер заплатимо й коли злетять суми

В Україні “Нафтогаз” на червень знизив тариф на газ для населення на 6% – до 2,14 грн за кубометр (без урахування податків і витрат на розподіл і транспортування). Також у цій ціні не враховується розмір абонплати, який вже наступного місяця злетить на 24%.

Про зниження тарифів заявили в пресслужбі “Нафтогазу”. Наприклад, у Миколаєві кубометр газу в травні коштував 2,94 грн, а в червні – 2,78 грн. Припустімо, що влітку сім’я на підігрів їжі й води витрачає 25 кубометрів блакитного палива. Якщо минулого місяця за такий обсяг треба було заплатити 88,2 грн, то за цей місяць – приблизно 73,5 грн.

Щоправда, варто зважити, що окремо потрібно вносити й абонплату за газ. У липні абонентську плату збільшать майже на 24%. Її розмір у всіх різний. З одного боку, він залежить від постачальника, а з другого – від того, скільки за “газовий рік” (з жовтня до жовтня) блакитного палива ви спожили.

Наприклад, якщо в середньому ви витрачали 90 кубометрів газу (опалювали будинок) і живете в Миколаєві, то до липня абонплата становитиме 98,1 грн, а після – 121,5 грн. Тобто платіжка збільшиться на 23,4 грн.

“У червні 2020-го оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК “Нафтогаз України” постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), знизилася до 2,14 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними й розподільними трубопроводами). Це на 6% менше, як порівняти з травнем 2020 року”, – йдеться в заяві “Нафтогазу”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.