Медведєв порадив українцям змиритися з анексією Криму: “Це було необхідно”

Політик не на жарт розійшовся.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв виступив зі скандальною заявою.

Так, він порадив українцям змиритися з наявними після 2014 року реаліями (анексії Крима прим.ред). Крім того, він запевняв журналістів, що Росія не має наміру проводити недружню політику щодо України.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю для видання “Комсомольская правда”.

“Але це не означає, що ми хочемо проводити якусь недружню політику щодо України. Ні, просто українці повинні змиритися з тими реаліями, які існують, і зайнятися врегулюванням внутрішньої кризи на південному-сході країни”, – сказав Медведєв.

Він не погодився з постановкою питання про те, що Росія посварилася з Україною і Грузією, а зробив винними всіх, крім Росії.

“Ми (Росія прим.ред) ні з ким (Україною і Грузією прим.ред.) не сварилися, ми реагували на недружні дії деяких держав, коли це було необхідно”, – сказав Медведєв.

Він підкреслив, що “Грузія сама вчинила акт агресії щодо своїх в той момент ще автономних частин – Південної Осетії і Абхазії”, де були російські миротворці, і Росії довелося в це втрутитися.

“Це, природно, призвело до ускладнень відносин з Грузією, до розриву дипломатичних відносин. Але не ми, бачить бог, все це влаштували, це відповідальність тої влади, яка там була. І вони пожинають плоди своєї безвідповідальної політики того періоду”, – резюмував Медведєв.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.