Що робити після повернення з країн “червоної” зони: роз’яснення для українців

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав алгоритм дій громадян, які повертаються в Україну з країн, віднесених до так званої “червоної” зони.

Про це він розповів під час брифінгу у четвер, 9 липня.

Міністр зауважив, що за пропозицією Міністерства охорони здоров’я уряд ухвалив рішення щодо порядку виходу громадян з самоізоляції.
За словами Степанова, люди, які повертаються в Україну з країн “червоної” зони, зокрема, ті, у кого після повернення виявилися негативні ПЛР-тести, повинні пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши у себе додаток “Дій вдома”.

“Людина, яка приїжджає з країни, віднесеної до “червоної” зони, повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши у себе додаток “Дій вдома”. Але за її бажанням вона може пройти ПЛР-тестування – у будь-якій приватній лабораторії. І важливо, щоб ця лабораторія була віднесена до лабораторій, акредитованих Центром громадського здоров’я”, – зазначив він.

Міністр додав, що уся інформація щодо лабораторій розміщена на сайті ЦГЗ.”У випадку негативного тесту, лабораторія, згідно з умовами, відразу повідомляє Центр громадського здоров’я і автоматично повідомляється… на адміністрування додатку “Дій вдома”, – пояснив Степанов.

Глава МОЗ також додав, що після цього людині на додаток приходить відповідне повідомлення, і вона припиняє самоізоляцію.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.