У Росії заявили про створення в Україні “ще двох держав”: Київ вимагає відповіді

Представник Росії в ТКГ Борис Гризлов сказав, що в Україні “створено ще дві держави”. За такі заяви від РФ вимагають пояснень.

Про це повідомляє пресслужба Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні (Австрія).

Постійний представник України в ОБСЄ Євген Цимбалюк звернувся до представника Росії при ОБСЄ Олександра Лукашевича, вимагаючи пояснити висловлювання Гризлова.

“Було б дуже цікаво почути чіткі пояснення російського представника про вчорашні заяви повноважного представника Російської Федерації в ТКГ Бориса Гризлова, який заявив, що “на сьогоднішній день в Україні створено ще дві держави”… Чи означає вчорашня заява пана Гризлова, що Російська Федерація має намір вийти з Мінських угод. Або він планує визнати ці окуповані райони?” – заявив український дипломат.

Цимбалюк наголосив, що Україна залишається відданою Мінським угодами. При цьому Київ готовий вести переговори з жителями тимчасово окупованих територій Донбас, але не з тими, хто отримав російські паспорти.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що направить листи своїм колегам по “нормандському формату” через висловлювання Гризлова. За його словами, такі заяви є неприйнятними і безпідставними.

“Після нашого інтерв’ю я підпишу додаткові листи на своїх колег-міністрів щодо недавніх висловлювань абсолютно неприйнятних пана Гризлова в ТКГ. Думаю, що мій колега, Сергій Вікторович Лавров, як людина дуже досвідчена, яка дуже тонко розуміє міжнародні відносини, міжнародне право, зможе пояснити своєму колезі, пану Гризлову, що він, як кажуть в Україні, коли зробив таку заяву, “пустився берега”, – сказав міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.