Пройшов фронт та підтримував майдан. ТОП-факти про загиблого генерала Воробйова

11 лютого на 56 році пішов з життя генерал-полковник, начальник Національного університету оборони імені Черняховського Геннадій Воробйов. В Міноборони вже заявили, що це велика втрата для українських Збройних Сил.

Військова кар’єра в часи Радянського Союзу

Геннадій Воробйов закінчив Київське вище загальновійськове командне училище.

У 1982 році він був командиром мотострілецького взводу окремого танкового батальйону танкової бригади у Забайкальському військовому окрузі (територія Східного Сибіру).

У серпні 1986 року його призначили на посаду начальника штабу мотострілецького батальйону.

Діяльність за часів незалежності

У 1993 Воробйов закінчив Військову академію імені Фрунзе. Після чого його відправили служити у місто Рава-Руська (Прикарпатського військового округу). Там він очолював штаб мотострілецького полку.

Вже у 1994 році його призначили на пост командира механізованого полку у місті Яворів, а у 1995 році став командиром механізованого полку у Львові.

Далі з інтервалом у кілька років Геннадій Воробйов працював командиром механізованої бригади у Хмельницькому, а пізніше у Мукачеві.

У 2004, після закінчення Національної академії оборони України, він став командувач армійського корпусу.

В 2006 році Воробйов став першим заступником начальника Генштабу. А у 2009 його призначили командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

Ще один цікавий факт, за часів Євромайдану Геннадій Воробйов відмовився кинути війська проти учасників протестів. Після прийняття диктаторських законів 16 січня він подав у відставку.

Період АТО

У 2014 році Воробйова призначили першим заступником начальника Генштабу. Як розповів президент України Петро Порошенко, він понад два роки війни прослужив Україні безпосередньо на передовій.

Воробйов брав участь у бойових діях. Зокрема, він працював над розробкою багатьох військових операцій, в тому числі під Дебальцевим.

Останні місяці він працював над передачею військового досвіду юним курсантам. Адже з травня 2016 року очолював Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Відзнаки

Геннадій Воробйов мав статус учасника бойових дій. Також він був нагороджений орденами “За мужність”, Богдана Хмельницького, медаллю “За бойові заслуги”, відзнаками Міністерства оборони України “Доблесть і честь” та “Знак пошани”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...