Медична реформа в Україні: як зміниться зарплата лікарів

Зарплата сімейних лікарів після старту реформи первинної медичної допомоги буде складати близько 11 тисяч гривень. Про це повідомляє у своїй статті видання “Дзеркало тижня”.

Так за кожного хворого сімейний лікар має отримувати 210 грн. Обслуговуючи двох тисяч пацієнтів, лікар, згідно із заявами МОЗ, буде отримувати на свою практику 420 тис. грн на рік. Однак на початку йому доведеться зібрати пакет документів, щоб відкрити ФОП.

“Чи вистачить цих грошей на рік – запитання риторичне. На місяць виходить 35 тис. грн. На всіх і на все. Лікарю, у кращому випадку, дістанеться близько 30% від цієї суми”,– пояснив член правління Української асоціації сімейної медицини Віктор Брунарський.

При цьому, завідувач амбулаторією сімейної медицини Юрій Зінчук, повідомив, що сімейний лікар буде отримувати приблизно 11 тис. грн. При цьому, аби виконати умови реформи і оформити ФОП, йому вже зараз необхідно витратити до 20 тис грн.

“Я підрахував: щоб отримати можливість працювати як ФОП, я мушу витратити приблизно півтора року і 15–20 тис. грн на оформлення всіляких довідок і дозволів. У мене вимагають ліцензію. Щоб її отримати, потрібно надати договір оренди відповідного приміщення. Але оренди не оформиш, поки немає ліцензії. І хоч який пункт візьми — то все по колу”,– підсумував фахівець.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.