Комаровський про карантин в Україні: Закрити школи та інститути – це страшна помилка

Український лікар Євген Комаровський підкреслив, що діти і молодь не є групою ризику під часи епідемії коронавірусної інфекції.

Через коронавірусну інфекцію в Україні не варто закривати школи та вищі навчальні заклади. Таку думку український лікар Євген Комаровський висловив в опублікованому 6 липня інтерв’ю YouTube-каналу Politeka Online.

“Замість того, щоб масово нагнітати, нам треба просто по пунктах розібратися, що ми можемо зробити, щоб захистити групи ризику. Діти не є групою ризику. Молодь не є групою ризику. Закрити школи та інститути – це страшна помилка. Зупинити виробництво, де працюють молоді люди,…втратити купу грошей, які можна було б вкласти в турботу про старих, в ізоляцію людей похилого віку”, – сказав він.

За словами Комаровського, “державна політика, м’яко кажучи, дуже сумнівна”.

Лікар зазначив, що в супермаркетах і аптеках варто виділити певний час для обслуговування лише пенсіонерів. Як варіант він назвав час із 8.00 до 9.00.

Через пандемію COVID-19 в Україні з 12 березня почав діяти карантин. З 11 травня в Україні почали пом’якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів України запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Станом на 11 липня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 52 843 людини, 1372 із них померли, а 25 641 одужав.

Євген Комаровський після закінчення Харківського медичного інституту працював у Харківській обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. У 2006 році відкрив власну клініку “Клиником”. Комаровський – автор книг про здоров’я та виховання дітей і ведучий передачі “Школа лікаря Комаровського”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.