Угорщина відкрила кордони для українців: кому дозволено в’їзд

Деяким категоріям громадян України з 15 липня 2020 року дозволено в’їзд в Угорщину.

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України на Facebook-сторінці.

Хто може перетнути кордон країни
Громадяни, які є членами сім’ї громадян Угорщини;
які мають чинний дозвіл на проживання в Угорщині та члени їх сімей;
мають дійсний дозвіл на тимчасове проживання в Угорщині, що дає право перебувати на території країни більше 90 днів;
прибувають з країн із середнім рівнем поширення коронавірусу;
прибувають з країн з низьким рівнем поширення коронавірусу (не віднесені до жовтої, ні до червоної категорії);
в рамках тридцятикілометрової зони на термін до 24 годин.
Виняток
Всім іншим громадянам України, які прибувають з країн “червоної зони”, в тому числі й з України, необхідно отримати дозвіл угорській поліції.

Зокрема, при наявності достатніх підстав (судовий процес, працевлаштування, лікування, навчання, похорон і т.д.) потрібно заповнити угорською або англійською мовою і подати електронну заявку.

Відповідь надходить, як правило, протягом 48 годин. Рішення про задоволення клопотання, яке направляється на електронну адресу, вказану в процесі формування запиту, необхідно продемонструвати на кордоні (друкований варіант або на екрані мобільного пристрою).

Умови карантину
Громадяни України, які вказані в пунктах 1-4 і прибувають з країн із середнім і високим рівнями поширення коронавірусу, можуть бути звільнені від карантину при наявності довідки органу охорони здоров’я за результатами двох негативних тестів на COVID-19 (SARS-CoV-2 teszt) з різницею видачі мінімум в 48 годин. Довідка повинна бути видана протягом останніх п’яти днів і оформлена англійською або угорською мовами або переведена на зазначені мови.

Транзит через Угорщину
Станом на сьогоднішній день громадяни України, які готові транзитом перетнути територію Угорщини, не вимагають отримання індивідуального дозволу для транзиту, якщо вони повертаються в Україну, а також в разі, якщо:

особа дає згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 і не має ознак підозри на інфекцію;
особа відповідає всім вимогам для в’їзду, певним Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт, віза, медична страховка, що діє на території Європи, фінансове забезпечення);
у особи є документ, що підтверджує право на в’їзд в країну призначення (в залежності від вимог конкретної країни: вид на проживання, робоча віза, бронювання готелю, документ на право власності нерухомості, результати тестів на вірус і т.п.), а також, за потребою, документи, що підтверджують можливість Вашого в’їзду в інші транзитні країни (Румунія, Сербія, Хорватія, Словенія, Австрія, Словаччина).
На українсько-угорському кордоні для транзиту можна використовувати виключно пункти пропуску “Тиса” та “Лужники”.

Інформацію про гуманітарні (транзитні) коридори (маршрути і пункти пропуску) можна знайти за посиланням.

Зупинки в рамках використання гуманітарних коридорів повинні здійснюватися в мінімально необхідній для перетину території країни кількості, у відведених органами влади зонах відпочинку та АЗС. Час транзиту не може перевищувати 24 години. Контроль за дотриманням правил транзиту здійснюється поліцією.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.