Момент ліквідації “полтавського терориста” показали на відео

У мережі з’явилося відео моменту ліквідації “полтавського терориста” Романа Скрипника.

Його в своєму Twitter опублікував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (щоб подивитись відео, доскрольте до кінця сторінки).

“На жаль, знову неадекватна поведінка “полтавського терориста”, який кілька днів переховувався. Внаслідок злагодженої роботи поліцейських – зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті. Дякую поліції за професійну роботу!” – написав Аваков.

Про що говорив Скрипник перед загибеллю
Ролик триває 40 секунд. На початку чутно гучну плутану і нерозбірливу мову чоловіка (імовірно, Скрипника), якого поліцейські умовляли “не робити цього”.

Скрипник і поліцейський, якого він узяв у заручники, стоять, притиснувшись один до одного, перед цегляною стіною будівлі (ймовірно, Скрипник, взяв поліцейського в захват). Їх освітлює ліхтар інших співробітників поліції.

“Та ну жизнь така, достала мене… Ну извини, родной… Я просто, ну…”, – кричав Скрипник.

“Просто зачем ты это делаешь, Роман?”, – запитав хтось із поліцейських.

Далі кілька секунд паузи, хтось неголосно каже: “Все, все, подтверждаю. Та успокойся” (ймовірно, це хтось із поліцейських, які стояли навпроти. Схоже на розмову по рації).

Наступні кілька спокійних секунд. Нерозбірливо чути щось схоже на “Ром, послушай меня” (можливо, це говорив поліцейський-заручник).

Хтось голосно говорить: “Ром! Ром”.

Звучить постріл (за даними ДБР – у голову).

Скрипник падає на спину. Поліцейський виривається. Гучний крик: “Тікайте!”. Поліцейський підхоплюється і відбігає. Звучить гучний вибух Тіло Скрипника підкидає угору.

Чутно крики і свист поліцейських. Звучить фраза, схожа на “Молодец брат” (останнє слово обривається у кінці відео).

У свою чергу поліцейський Петро Гума, який намагався затримати Скрипника, розповів, як йому вдалось вижити під час вибуху гранати.

“Особисто у мене було дві-три секунди, щоб уникнути ураження осколками гранати. Я прийняв положення лежачи. Внаслідок затримання працівники поліції ушкоджень не отримали”, – сказав Гума (щоб подивитись відео, доскрольте до кінця сторінки).

Як знайшли підозрюваного
Судячи з відео, яке опублікувала поліція Полтавщини, Скрипник, ховаючись півтора тижні від правоохоронців, ходив у магазини та неодноразово потрапляв у камери спостереження. Обличчя він прикривав маскою.

За словами правоохоронців, “прочісуючи” місцевість Миргородщини, вони звертали увагу на немісцевих чоловіків та реагували на будь-яку інформацію про незнайомців і підозрілих осіб.

Зрештою підозрюваного виявили працівники сектору реагування патрульної поліції Зіньківського відділення вночі 1 серпня на околиці селища Опішня. Вони звернули увагу на чоловіка, схожого за описом на розшукуваного полтавця.

“Начальник сектору реагування патрульної поліції Петро Гума перебував у безпосередньому контакті зі злочинцем, тримав ситуацію під контролем до прибуття спецпідрозділу. Оскільки життю поліцейського загрожувала реальна небезпека, оскільки він погрожував гранатою, було прийнято рішення про ліквідацію підозрюваного”, – пояснив керівник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.