Італійський острів Галлінара продали заможному українцю за понад 10 мільйонів євро

«Лігурія, острів Галлінара продали заможному українцю за понад 10 мільйонів євро» – такі заголовки сьогодні облетіли італійські шпальти газет.

Новим власником острова біля берегів італійської Лігурії за 10 млн євро став 42-річний Олександр Богуслаєв – син В’ячеслава Богуслаєва, ексвласника “Мотор Січі”.

ПАТ «Мотор Січ» — одна з провідних у світі корпорацій з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та вертольотів, а також промислових газотурбінних установок.

Галлінара (італ. Gallinara) – єдиний справжній острів Лігурії, природний заповідник, багатий історією, розташований за 1,5 кілометри від узбережжя між Альбенгою та Аласіо, який століттями належав католицькій церкві, а потім, за останні 150 років – заможним банкірам та промисловцям.

Ширина та довжина острова – менш ніж пів кілометра, він піднімається над рівнем моря на висоту 87 метрів.

Острів є частиною комуни Альбенга в провінції Савона регіону Лігурія. Згідно даним, бере своє ім’я від диких курей, які колись населяли острів. Завдяки добре збереженому природному середовищу рідкісних видів рослинності і найбільшої колонії сріблястих чайок, охороняється як природний парк регіонального значення.

Узбережжя Галлінарі знаходиться в порівняно незайманому людиною вигляді, а морське дно приймає досить рідкісні відтінки.

Острів пов’язаний з ім’ям св. Мартина Турського, який втік з Мілана, щоб сховатися від переслідування арианами. В даний час острів зберігає руїни монастиря, вежу XVI століття і невелику готичну церкву.

Олександр Богуслаєв придбав його у 9 п’ємонтських та лігурійських родин, які спільно володіли Галлінарою протягом більш ніж 40 років.

За інформацією видання, перемовини про придбання острова почалися у травні цього року та завершилися 17 липня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.