Син Віктора Павлика з 2018 року боровся з онкологією: як його рятували сім’я та друзі музиканта

7 серпня 2020 року в родині народного артиста України Віктора Павлика трагічний день – пішов з життя його син Павло. На момент смерті молодшій дитині музиканта був 21 рік. Павло Павлик протягом двох років боровся зі смертельним захворюванням, але врятувати життя юнака так і не вдалося.

Вперше про хворобу сина Віктора Павлика стало відомо в жовтні 2018 року. Тоді музикант повідомив у соцмережах, що у його хлопчика діагностували саркому – рак хребців. За словами артиста, хвороба з’явилася несподівано і стала для них справжнім шоком. Паші відразу зробили операцію з видалення пухлини, а після було потрібно дороге лікування. Така сума була непосильна співакові, він звернувся з проханням про допомогу.

“Хто знає що це таке, той прекрасно розуміє, що це дуже великі гроші. Це близько 200 тисяч доларів. Тобто, якщо перевести в наші гроші, це близько шести мільйонів гривень. Це дуже багато грошей”, – тремтячим голосом сказав Павлик.

Співак зазначив, що всі виручені гроші з концертів йдуть на лікування сина, але цих коштів катастрофічно мало. До того ж, співак почав розпродавати свою колекцію гітар, але і цієї суми не вистачало.

На щастя, потрібні кошти були швидко зібрані і хлопець зміг приступити до лікування. Співака і його сина підтримали фінансово багато колег по шоу-бізнесу, а також небайдужі українці.

У лютому 2019 року Віктор Павлик повідомив, що його син йде на поправку.

“Павло одужує, єдине, що набрав зайвих кілограмів, тому що мало рухається. Апетит хороший, їсть добре, аналізи хороші, вже шість хімій пройшов, а треба мінімум десять. Волосся випали, брів немає, важко, але вже ходить сам, іноді з паличкою. Вашими молитвами, Божою волею і вашою підтримкою стрімко йде на поправку, найголовніше, він свято вірить в те, що він вже здоровий. І я теж свято вірю в те, що він здоровий”, – говорив тоді співак.

Але з травня 2020 року стан хлопця стало погіршуватися. Він уже не міг пересуватися без коляски, а одна рука практично втратила свою функціональність. На той момент юнак уже пройшов 18 курсів хіміотерапії і курс променевої терапії. Тоді Павло та його родина вирішили припинити лікування хіміопрепаратами. “Воно більше не має сенсу”, – писав Павлик-молодший в соцмережах.

Але здаватися хлопець не збирався і до останнього боровся за життя. В кінці липня мама Паші помістила його в хоспіс, де він провів свої останні дні.

“Я вчила сина приймати зі стійкістю будь-яку звістку, особливо погану, як солдат, що йде на війну, адже він не знає, чи повернеться живим з поля бою. Так саркома виявилася цим полем”, – писала Лариса Созаєва.

Павло – молодший син Віктора Павлика, якого йому народила третья дружина Лариса Созаєва. Пара прожила разом 18 років. У музиканта також є 34-річний син Олександр від першого шлюбу та 31-річна дочка Христина від другого. Нині артист одружений вчетверте на своєму концертному директорові Катерині Репяховій, молодшій за нього на 29 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.