«Навіть в африканських країнах такого не зустрічала», – полька про ставлення до українців на кордоні (ФОТО)

Жінка просила вибачення в українців за ставлення до них польських прикордонників

Monika Witkowska у мережі Facebook опублікувала емоційний відгук про перетин кордону в пункті перетину Грушів – Будомєж. Пані поверталася додому, до Польщі, автобусом з Івано-Франківська разом з українцями. Її пост розпочинається словами:

Вітаємо в Польщі або як працюють польські прикордонники і митники. Якщо коротко: зневага до людей, грубість і зарозумілість.

Далі мандрівниця продовжує, що жодних інших транспортних засобів окрім їхнього автобуса в пункті перетину не було. Попри це полька разом з іншими пасажирами пробула на кордоні понад 4,5 години.

Більшість цього часу зайняли вихід з автобуса з багажем (у Моніки був досить тяжкий рюкзак) і очікування у черзі до закритої будівлі без місць для сидіння у сподіванні що польські прикордонні служби розпочнуть свою роботу.

Однак пройшло 15 хвилин, пів години, година… і нічого не відбувалося

Подаємо інші витяги з її публікації:

Крім мене, всі пасажири були українцями, тому ніхто навіть не пискнув, напевно, побоюючись можливих проблем.

Подібні ситуації є нормою і 4,5 години на кордоні – це далеко не рекорд.

Повірите, мені було соромно. Бо навіть на кордонах в африканських країнах, де ніхто нікуди не поспішає, такої байдужості до людей я не зустрічала. А тут, в’їзд до Європи і пани-владці показують, що не мають поваги до людей (тим більше, що там було багато людей похилого віку) і водночас не переймаються своїми обов’язками.

Закінчилося усе тим, що, коли нарешті з’явилися панове з перевірки паспортів, довелося чекати ще й митників – в невеличкому переповненому коридорі, де неможливо було дотриматись протиепідемічних вимог щодо дистанції між людьми.

Коли через 4,5 години вдалося продовжити подорож, мені було так соромно за ситуацію, що я вибачилася перед пасажирами-українцями за це.

Завершила Моніка свою розповідь такими словами:

Під час мандрів Україною на кожному кроці я зустрічалася з доброзичливістю. Я подорожувала сама, маршрутками та автостопом, спала у наметі або користувалася запрошеннями різних людей – жодного разу у мене не було ситуації, в якій я могла б сказати щось негативне про українців.

У коментарях до публікації інші мандрівники відзначили, що підписуються під кожним словом Моніки, а також, що стояли на кордоні і по 10, і навіть по 28 годин, і не лише на цьому пункті перетину з Польщею.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.