“Коли по них тече кров”: Притула підтримав білорусів та звернувся з потужним закликом до українців (відео)

Відомий український телеведучий, волонтер та кандидат на пост мера Києва Сергій Притула побажав громадянам Білорусі терпіння та мужності у боротьбі з останнім диктатором Європи.

Відеозвернення він опублікував на своєму Youtube-каналі.
“Живе Білорусь!”,- заявив Притула.

Крім того, він звернувся до українців, зауваживши, що жити як в Європі, але щоб президентом був диктатор неможливо.

“Люди, такий шпагат він в принципі неможливий. Нам треба, українському суспільству, трішечки подорослішати та вивітрити інфантилізм з голови. Нам не треба мріяти про одну сильну руку, яка наведе лад в країні. Нам потрібно, навіть не мріяти, а впроваджувати в життя наявність, пристуність створення сильних державних інститутів: незалежність судової системи, незалежної прокуратури, незалежної СБУ, незалежного парламенту. Я маю на увазі незалежного один від одного, але підконтрольних суспільству”, – вважає він.

Притула також нагадав, що в Україні уже був “самодур”, який показував, що таке сильна рука.

Він наголосив, що українцям варто чітко сформулювати свої очікування щодо країни, яку ми хочемо побудувати, наголосивши, що гідний спосіб життя просто неможливий без дотримання основних прав та свобод.

На думку волонтера, процвітання людини в феодально-поліцейській країні можливе лише за умови, що ця особа є частиною режиму, який принижує більшість населення держави.

“Я був в Білорусі. І не раз. Мені так само дуже подобаються рівні дороги та чисті вулиці, але коли по них тече кров, якось абсолютно байдуже наскільки вони рівні та чисті”.

Він наголосив, що неможливо без “болю та гніву” дивитися на те, що відбувається у Білорусі.

Крім того, Притула висловив сподівання, що Європейський Союз не обмежиться заявами про стурбованість ситуацією у Республіці Білорусь, а вже готує санкційні пакети.

“Я з нетерпінням очікую, коли наш парламент, наше МЗС, президент, зрештою, виступлять з заявами про засудження дій Лукашенка та його поплічників. Давайте, хоча б тут не бути страусами та ховати голови у пісок, а бути Європою. І так само мені дуже цікаво, чи збирається президент скликати позапланове засідання Національної безпеки та оборони, тому що ми не знаємо, як будуть розгортатися події у Білорусі”.

Він наголосив, що невідомо чи програє Лукашенко та поїде у Ростов, чи він вирішить увімкнути репресивно машину на повну.

Притула зауважив, що Росія може спробувати вести війська на територію сусідньої Білорусі, і виникає питання чи готова Україна до такого сценарію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.