Вчені розповіли про незвичайний захист від коронавірусу – за кермо сідати не можна

Канадські дослідники дійшли висновку, що природний антиоксидант ресвератрол, який міститься у вині, може ефективно протистояти респіраторному дистрес-синдрому, який супроводжує хворих COVID-19.

Про це повідомляє Tododisca.

У інфікованих коронавірусом часто діагностують легеневу недостатність. Її симптомами є утруднене дихання, сильна задишка, а також синюшний колір шкіри.

Канадські медики з’ясували, що легеневу недостатність послаблює підвищений вміст ферменту АСЕ2 завдяки антиоксиданту ресвератролу.

Ресвератрол міститься у вині, і є головною причиною того, що вино – це частина здорової дієти. Найбільше ресвератролу міститься в червоному вині, але він є і в білому.

Цей антиоксидант здатний пригнічувати надмірну активність імунної системи, яка спостерігається у хворих коронавірусною хворобою, що в свою чергу, полегшує дихання пацієнтів.

Крім вина, ресвератрол міститься в арахісі, фісташках, малині, чорниці, винограді та какао. Однак червоне вино все ж залишається найбільш ефективним способом отримання цього важливого антиоксиданту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.