На очах у всієї країни! Тищенко “відзначився” новою резонансною заявою, гримить скандал – “Братовбивча війна”

Народний депутат Верховної Ради Микола Тищенко (“Слуга народу”), який раніше збирався балотуватися в мери Києва, вважає, що повертати Донбас силою не можна, і називає війну на сході “братовбивчою”.

За його словами, політики “без бою віддали наш Донбас”, за що мають понести покарання. Водночас він не став називати конкретні імена винуватців окупації ОРДЛО російськими військами і підконтрольними їм бойовиками.

Сам він стверджує, що захоплені території “у жодному разі не можна повертати силовим способом”.

Тому що в Донецьку живуть українці. Ми не можемо займатися братовбивчою війною”, – сказав Тищенко.
Нардеп додав, що на сході – не громадянська війна, а війна за незалежність. Також він вважає, що на Донбасі потрібно провести демократичні місцеві вибори і “забрати наш український кордон”, але коли саме це необхідно зробити, він не сказав.

За словами Миколи Тищенка, українці і росіяни “мають жити в доброму сусідстві”. Тому він сподівається, що жителі Росії “прокинуться і згадають, що ми колись були братніми народами”, але до керівництва РФ у політика виникло “багато претензій”.

Російський народ – наші друзі. Але керівники, які тягнуть в безодню, в розрив, – до них дуже багато питань і претензій”, – зазначив нардеп.

Варто зазначити, що це вже не перший конфуз з Миколою Тищенком. Наприклад, 26 квітня він назвав річницю вибуху на Чорнобильській АЕС “дуже великим святом”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.