На Сумщині сім’ю змусили повернути державі 64 тисячі гривень субсидії

Охтирський міськрайонний суд Сумської області прийняв рішення стягнути з родини 64,1 тис. грн “зайвої” субсидії.
Остаточне рішення було ухвалене 21 серпня 2020 року, а з моменту подання позову минуло кілька місяців. Відомо, що суд заочно програв місцевий житель, який отримував з 2015 року отримував допомогу на оплату комуналки, але при цьому в декларації не вказав, що разом з ним мешкають дочка і двоє неповнолітніх онуків. Про це пише finance.ua з посиланням на рішення суду.

Зазначається, що чоловіка судили заочно, без особистої присутності. Згідно зі судовим рішенням, відповідач вказав недостовірну інформацію, звертаючись по субсидію, гроші добровільно повернути відмовився, а тому має зробити це в примусовому порядку.

Відтак, тепер місцевий орган соцзахисту має рішення суду, з яким є можливість через судового виконавця заарештувати майно, банківські рахунки і вилучити будь-яке майно боржника. Все зібране буде продано на торгах, а прибуток піде в рахунок повернення субсидії, повідомляє видання.

“Відповідач, належним чином сповіщений про час і місце розгляду справи, на судове засідання не з’явився, про причини неявки суду не повідомив. Відкликання на позов не надав, тому з огляду на клопотання представника позивача, яке задоволено, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача на підставі наявних у справі доказів”, – йдеться у рішенні суду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.