Що стало причиною стрілянини в Харкові (відео)

Вчора вночі, 17 лютого, у Харкові трапилась стрілянина між екс-бійцями батальйону «Донбас» та активістами «Східного корпусу». В результаті нічних подій поранення отримав один представник «Корпусу», який наразі перебуває у важкому стані. Ще 11 осіб потрапили до райвідділку поліції.

Стрілянина трапилась біля дитячого садочку в одному зі спальних районів міста. Учасниками нічних подій стали активісти колишньої громадської організації «Східний корпус». За їхніми словами, вони брали участь у патрулюванні вулиці міста. Цього ж вечора вони отримали повідомлення, що біля одного з дитсадків перебувають озброєні люди у камуфляжній формі.

Вчора відбулося затримання озброєних людей в масках голими руками. В результаті чого був поранений мій побратим. Після цього люди забарикадувались в дитячому садку. Була викликана поліція. Їх діставав звідти КОРД,
– прокоментував інцидент голова харківського відділення партії «Національний корпус» Олег Ширяєв.

Поранений представник «Східного корпусу» зараз у важкому стані у лікарні.

Дуже важкий у нього стан. Він переніс кілька операцій. Загалом вони тривали біля 8 годин. У нього пошкодження печінки та інших внутрішніх органів,
– повідомив речник Харківської міськради Юрій Сидоренко.

В організації зазначили, що нібито в людей у камуфляжі бачили нашивки батальйону «Донбас». Назвали і одного з учасників – боєць за позивним «Іспанець». Нардеп Семен Семенчеко на сторінці у Facebook повідомив, що чоловік з позивним «Іспанець» справді служив у батальйоні. Однак, минулої весни він демобілізувався і не має жодного стосунку до «Донбасу».

Поліція затримала 11 учасників перестрілки. Їм загрожує до семи років за ґратами.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...