МОН хоче саджати вчителів: хто і за що може опинитися за ґратами

Прес-служба Міністерства освіти і науки України повідомляє про те, що якщо з боку навчального закладу будуть помічені порушення карантину, директору школи загрожує штраф або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Так як недотримання вимог законодавства України Про охорону здоров’я зобов’язує понести адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність за статтею 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII “Основи законодавства України Про охорону здоров’я”.

Карантинні норми повинні бути дотримані, інакше доведеться сплатити штраф на суму від 34 до 170 тисяч гривень. У разі ж, коли дитина померла або важко постраждала через недотримання карантину, директора школи можуть посадити на термін до трьох років.

Керівникам навчальних закладів та управлінь освіти і науки було вислано лист з боку МОН, в якому йшлося про неухильне дотримання законодавства, тому директорам не слід продовжувати роботу школи, що знаходиться в “червоній” зоні епідеміологічної ситуації, або за відсутності санітарно-гігієнічних правил, щоб не отримати штраф або не сісти у в’язницю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.