Стало відомо, які категорії українців в першу чергу отримають вакцину від коронавірусу

У першу чергу майбутню вакцину від COVID-19 після її розробки отримають люди з групу ризику. А саме медики та освітяни, а також люди, які мають серцово-судинні захворювання та цукровий діабет.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу під час робочої поїздки до Чернігова, повідомяє УНІАН.

За словами міністра, 10 вересня під час телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Німеччини Єнсом Шпаном обговорив питання доступу України до майбутньої вакцини від коронавірусу.

«Щоб Україна могла отримати вакцину однією з найперших, щоб нас поставили в цю чергу. Я вчора мав розмову з міністром охорони здоров’я Німеччини. Ця країна входить в перелік країн альянсу, які мають замовлення вакцини в компанії AstraZeneca, яка спільно з Оксфордським університетом найближче наблизилася (до розробки вакцини від COVID-19), вже закінчується третя фаза проходження клінічних випробувань», – зазначає міністр МОЗ.

Також він повідомив, що в рамках співпраці з міжнародним механізмом COVAX Україна може отримати партію вакцин для близько 20% населення.

«COVAX – це глобальна ініціатива доступу до вакцини, там чітко прописано, що вакцину отримають 20% населення (близько 8 млн доз для України).

Як ми рахуємо, хто в першу чергу має отримати вакцину?

В першу чергу це група ризику – це люди, які мають цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, це, обов’язково, медичні працівники, які лікують саме від коронавірусної хвороби, це освітяни, це, на нашу точку зору, МОЗ, ті люди, які в першу чергу повинні бути вакциновані», – зазначив Максим Степанов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...