В уряді сказали, як планують заощаджувати на субсидіях та соцвиплатах

В уряді планують створити єдиний реєстр соціальних виплат, який дозволить заощадити 100 млрд гривень з державного бюджету за рахунок точної і ретельної верифікації одержувачів пільг. В цьому реєстрі будуть знаходитися усі люди, які отримують соціальні виплати.
За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, сьогодні багато коштів витрачається на соцвиплати українцям, які насправді не потребують допомоги держави, повідомляє РБК-Україна.

“Наше завдання, як держави, щоб люди, які реально потребують соціальних виплатах – для них вони росли, а ті люди, у яких яхти, “бентлі”, або вони живуть за кордоном – вони не отримували соціальні виплати”, – зазначив Федоров.

Проблеми із соціальними виплатами міністр пояснив недостатнім обміном між реєстрами та неякісними застарілими даними.

“Чому багато таких неякісних виплат? Тому, що немає достатнього обміну між реєстрами, неякісні та застарілі дані. Ми будемо створювати єдиний соціальний реєстр, де будуть знаходитися всі люди, які отримують соціальні виплати… Я сподіваюся, що через кілька років ми зможемо заощадити близько 100 мільярдів гривень”, – наголосив Федоров.

У Мінсоцполітики також підтримують ідею створення такого реєстру соціальних виплат.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.