Україна далі отримує газ і вугілля з Росії, – Аваков

У той час, коли на Донбасі блокують залізничне сполучення з підконтрольними бойовикам територіями, Україна продовжує експортувати російське вугілля і газ. Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” завив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє канал 24

Newly elected interior minister Arsen Avakov attends a session of the Ukrainian parliament in Kiev February 22, 2014. Parliament in Ukraine elected opposition lawmaker Arsen Avakov as interior minister on Saturday until the formation of a new coalition government. Avakov takes over the powerful post after lawmakers on Friday dismissed Vitaly Zakharchenko, an ally of embattled President Viktor Yanukovich, following two days of carnage in the capital, Kiev. REUTERS/Alex Kuzmin (UKRAINE – Tags: POLITICS CIVIL UNREST)

“А нічого взагалі, що ми закриваємо вугілля зі своєї окупованої території від наших українських громадян, в той час як від РФ продовжуємо спокійно отримувати 10 млн т вугілля на рік? Про це ніхто не пам’ятає? А нічого, що ми купуємо у Словенії з реекспорту газ насправді російський? І з перетіканнями електроенергії така ж ситуація”,– сказав міністр.

Аваков зазначив, що 70% потоку вантажів через лінію розмежування проводиться компаніями ДТЕК Ріната Ахметова, що діють в українському юридичному полі. За словами глави МВС, сума податків, які заплатив ДТЕК у 2016 році, склала 36,1 млрд грн, що становить близько 20% дохідної частини держбюджету.

Також Аваков наголосив на небезпеці призупинення ряду підприємств як на підконтрольній, так і на непідконтрольній території, що може стати одними із наслідків блокади. Більше того, в разі експорту африканського вугілля, в Україні можуть піднятися тарифи на електроенергію в розмірі 25-30%, додав міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.