Подружіться з кардамоном – і він віддячить вам красою й здоров’ям!

Всього одна добавка в каву, і ви забудете про проблеми з нирками! Це змусить зацікавитись навіть найдосвідченіших гурманів і не тільки через смак, але також через користь!

Кардамон всім відомий своїми смаковими якостями. Ця спеція зайняла почесне місце на наших кухнях, а кількість рецептів із застосуванням приправи зростає з кожним днем.

Виявляється, якщо додати трохи кардамону в традиційну чашечку ранкового напою, можна вилікувати нирки і позбутися від проблем з травленням! А який аромат … Словами не передати.

Лікувальні властивості кардамону здавна були відомі в Індії і Китаї. Тоді вважалося, що завдяки цій спеції можна вилікувати практично всі хвороби.

Властивості кардамону:

Очищує організм. Кардамон відомий своїми корисними властивостями в лікуванні і профілактиці хвороб, пов’язаних з нирками і сечовим міхуром. Його регулярне вживання знижує кров’яний тиск і виводить кальцій з нирок.

Покращує травлення. Кава з кардамоном допоможе поліпшити травлення. Справа в тому, що кардамон збільшує приплив жовчі, яка допомагає у травленні, а також знімає спазми і коліки. Крім того, завдяки своїм вітрогонною якістю він усуває здуття живота і метеоризм.

Бореться з анемією. Залізо, марганець, мідь і інші корисні вітаміни, допомагають кардамону лікувати такі симптоми анемії як виснаження. А поживні речовини цієї спеції збільшують рівень червоних кров’яних клітин, а також клітинний метаболізм.

Використовується як антисептик. Протягом багатьох років, в Індії кардамон використовували для лікування запальних процесів у роті. А всього кілька зерняток цієї приправи допоможуть тобі зберегти свіжість подиху.

Підвищує імунітет. Корисні властивості кардамону сприятливо впливають на імунітет, позбавляють від безсоння і депресії, підвищуючи загальний тонус організму.

Захищає шкіру. Додаючи кардамон в каву, чай або просто теплу воду, ти збережеш свою шкіру в тонусі і захистиш від передчасного старіння. А все завдяки антиоксидантним властивостям цієї спеції.

Відновлює волосся. Кардамон застосовують також для лікування та відновлення волосся. Регулярне полоскання волосся із застосуванням кардамону забезпечить твоєму волоссю здоров’я, шовковистість і блиск.

Це далеко не повний список корисних властивостей унікальної спеції. Регулярно додаючи кардамон в каву або чай, ви збережете свій організм в тонусі. Крім того, чашечка такого напою підбадьорить з ранку і додасть енергії на цілий день! Також можна пити чай з кардамоном, як варіант.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.