Все, що ви хотіли б знати про італійців

Які асоціації виникають у Вас першими, почувши слова Італія, італійці. Напевно, це піца, макарони, мода, Челентано, чобіт (карта Італії), можливо, навіть Берлусконі. Італійці – дуже цікавий народ, з багатою тисячолітньою історією, своїм корінням йде вглиб знаменитої Римської імперії, заснованої племенами італіків.

Любов до спілкування, темперамент

Спілкування в житті італійців займає провідну позицію. Всі ми чули про темперамент італійців, що відрізняється прагненням до спілкування, емоційністю, жвавістю і жестикуляцією. Коли італійці спілкуються, особливо чоловіки, вони не тільки дуже емоційно і барвисто розповідають якусь історію, а всіляко допомагають собі в цьому руками, розмахуючи ними і підкреслюючи окремі фрази. Є приказка, що італієць зі зв’язаними руками не зможе говорити. І навіть анекдот в тему:

В Італії напис на автобусі: “Велике прохання не розмовляти з водієм, йому потрібні руки, щоб вести автобус”.

У той же час італійці часто неквапливі і неуважні, можуть, наприклад, загородити вихід в магазині, зустрівши свого старого знайомого і в процесі жвавої бесіди навіть і не помітити, що вже зібралася черга на виході. Але варто їх ввічливо попросити пройти, як вони з подивом помічають, що створюють незручність, вибачаються і тут же відходять в сторону.

В італійців дивним чином поєднується гордість і запальність з одного боку, і привітність, доброзичливість – з іншого. Перший час дуже бентежить, що незнайомі люди можуть запросто заговорити з вами в кафе, ресторані, поїзді чи під’їзді. Вони можуть 10 разів сказати Вам “Привіт!” (Ciao), дізнатися як ся маєте (Come stai), побажати вдалого дня (buona giornata), потім довго прощатися, вживаючи всі теж Ciao і Ci vediamo (Побачимося), a domani (до завтра). З часом звикаєш, переймаючи їхні манери спілкування і, ви знаєте, вони роблять людей більш доброзичливими, відкритими.

Також італійці можуть годинами обговорювати всілякі плітки, перемиваючи кісточки від сусіда по майданчику до Берлусконі. Взагалі, в розмовному жанрі італійцям немає рівних, в будь-якій ситуації, будь це дружнє спілкування або ж суперечка з вживанням нецензурної лексики, вони дуже грамотно і чітко вибудовують пропозиції, по барвистості і переконливості мови не поступаючись американцям.

Але варто відповісти італійцеві грубо і вони спалахують як сірник. Особливо це стосується південних областей Італії – жителів Сицилії і Неаполя. Адже ось правду кажуть – “Південна кров”. Італійці з північної частини більш врівноважені і в деяких випадках навіть можуть промовчати, не піддаючись провокації. У той же час вони не злопам’ятні, перебуваючи в своєму автомобілі і пославши куди подалі чергового водія, через хвилину вже і не згадають про те, що трапилося.

Любителі смачно поїсти

У італійців дуже розвинена культура харчування. Харчуються вони, в основному, строго за розкладом, дотримуючись порядку вживання різних блюд. Італійці – природжені кухарі на генетичному рівні. Практично кожен чоловік уміє готувати не гірше за жінок. Ситно поїсти для них – річ не менш важлива, ніж поговорити. І це не дивно, адже італійська кухня – одна з найвідоміших у світі.

Кожна область Італії славиться своїм неповторним рецептом певного блюда. Неаполь (Napoli) – батьківщина Pizza (піца), смачнішу більше не роблять ніде, Венеція (Venezia) славиться Risi e Bisi (рис із зеленим горошком), Рим (Roma) – Gnocchi alla romana (Галушки по-римському написано з картоплі), Ломбардія (Lombardia) – busecca (напів-суп, напів-холодець з яловичих або телячих потрухів), Лігурія (Liguria) – buridda (риба і морепродукти, зварені в олії з овочами), Умбрія (Umbria) – Mazzafegati (сосиски, виготовлені з свинячої печінки). А яке розмаїття макаронів, які італійці називають паста (pasta), їх налічується понад 30 видів, не кажучи вже про приправи до них. Італія також славиться своїми знаменитими сирами, різновидів яких теж безліч – це і моцарелла, і Рікотта, і парміджано, і безліч інших. Також популярні страви з рису і морепродуктів. Ці рецепти передаються з покоління в покоління, тому можна сказати, що після століть італійська кухня практично не змінилася, ввібравши в себе стародавні традиції і рецептури.

Чи знаєте Ви, що кожна четверта пляшка вина, виготовлена ​​в світі, виготовляється в Італії, яка є лідером Європи з вирощування винограду? У виноробстві конкуренцію Італії може скласти лише Франція. Які тільки вина не виробляє ця чудова країна – червоне, рожеве, біле, сухе, напівсухе, газоване і т.п. Найбільш відомі такі види як Chianti, Prosecco, Spumante, Valpolicella, Bardolino і інші.

Особливо вранці, читаючи свіжу газету в кафе-барі, італійці люблять випити чашечку кави, що бадьорить (Café) або капучіно (Cappuccino). Хто ж придумав цей чудовий напій на основі кави і збитого молока? Звичайно ж італійці, а точніше монахи-капуцини, які отримали своє чудернацької назви через капюшонів конусної форми. Згодом напій перейняв у них свою назву – капучіно.

Сповнені любові і пристрасті

Всі думки італійців тільки про кохання. Майже всі пісні, передачі, дискусії – про любов. Вираз «Коханню всі віки покірні…» щодо італійців – це прямо в точку. Італійці не вважають, що з віком немає місця коханню. Навпаки, навіть у віці 60 – 80 років вони з задоволенням заводять нові романи і навіть одружуються. Це пов’язано з більшою тривалістю життя, ніж у нас. Адже італійські чоловіки живуть в середньому до 77, а жінки – до 88 років. Проте, вся справа тут в менталітеті, в життєлюбність, навіть будучи в похилому віці люди не ставлять на собі хрест, а хочуть отримувати від життя все сповна.

Існує думка, що італійські чоловіки – пристрасні коханці. Достеменно цьому немає ніякого підтвердження, але італійці із задоволенням підтримують цей імідж і навіть самі часом вірять цьому. У той же час дослідження Італійського інституту сексології говорить про зворотне – близько 2 млн. Італійців страждають від імпотенції. До того ж італійці більше говорять про секс, ніж займаються ним.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.