Підозрюваний у хабарництві нардеп Юрченко вніс 3 мільйони гривень застави та вийшов із СІЗО

Нардеп Олександр Юрченко, якого підозрюють у хабарництві, заплатив 3 мільйони гривень застави, щоб вийти із СІЗО.
Раніше суд заарештував його на 2 місяці. Відповідну інформацію оприлюднили у Вищому антикорупційному суді, повідомляє “Громадське”.

Заставу за Юрченка внесли напередодні, 24 вересня, у повному обсязі.

Коли він вийде зі слідчого ізолятора, на нього покладуть низку обов’язків, серед яких:

не відлучатися з місця проживання без дозволу;
повідомляти про зміну місця проживання;
утримуватися від спілкування з іншими людьми про обставини справи, зокрема з іншим підозрюваним — неофіційним помічником депутата Іваном Фіщенком;
здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.
Раніше прокуратура просила для Олександра Юрченка тримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму у понад 6 мільйонів гривень. Зрештою суд частково задовольнив клопотання, втім суму застави зменшили до 3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що НАБУ 15 вересня опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник мав передати своєму керівнику.

Це начебто був аванс за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Загалом до цієї суми мали додати ще 200 тисяч доларів.

Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави, яку, до слова, за чоловіка відразу сплатили, тож він на волі.

17 вересня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру для самого нардепа Юрченка. Того ж дня парламентаря виключили з фракції “Слуги народу” в Раді.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.