В Італії розглядають апеляцію у справі Марківа: Україна наполягла на виправданні

У вівторок, 29 вересня, в Мілані (Італія) почався розгляд апеляції у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, який відбуває покарання за звинуваченням у вбивстві журналіста Андреа Роккеллі та його перекладача Андрія Миронова під Слов’янськом у 2014 році.

Як повідомляє “Укрінформ”, суд почав роботу в закритому режимі, адже судді ввели обмеження через коронавірус. Представників ЗМІ допустили в обмеженій кількості. При цьому онлайн-трансляції з суду не ведеться.

Однак, як пише ТСН, мамі Марківа вдалося поспілкуватися з сином.

“Він вірить в те, що правда таки переможе. Ми доведемо, що і на нього і на українське військо, на яке зробили тяжкі наклепи, познімають (обвинувачення – Ред.) і буде дійсно знайдена правда”, – розповіла вона.

Відзначається, що сьогодні повинна виступити сторона звинувачення. Вони переконані, що вирок суду був справедливий і хочуть, щоб апеляційний суд лише підтвердив це. Вони повністю відкидають нові докази, які були зібрані української та італійської сторонами, які доводять невинність українця.

Відзначимо, що раніше заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що було проведено низку експертиз, які доводять невинність Марківа.

За його словами, частину матеріалів розслідування передано захисникам Марківа перед апеляційним розглядом. Чиновник зазначив, що українські правоохоронці надали інформацію про батальйон ім. Кульчицького, в якому служив Марків, про те, які у нього були завдання, яку функцію він виконував на горі Карачун тощо.

“Найголовніше, що з матеріалів слідства було відомо, що Рокелле загинув не від кульового поранення, а від осколкового, яке викликане розривом якогось боєприпасу, імовірно міни. У підрозділі батальйону мінометів не було. Вони не покладалися з бойового розкладом. У Віталія був автомат АК -74, тому він ніяк не міг нашкодити пану Рокелле”, – пояснив Геращенко.

Заступник міністра підкреслив, що суд в Італії так і не встановив, з чийого боку вівся мінометний вогонь.

“Він же міг бути з боку бойовиків, які мали гармати “Нона”. Ми надавали до суду інформацію про те, що у них були забрані в наших військових міномети. “Ютуб” рясніє сотнями відео про нанесення бойовиками зі Слов’янська в ті ж дати мінометних ударів”, – зазначив Геращенко.

З його слів, терористи могли влаштувати цю провокацію спеціально, знаючи, що Рокелле і Миронов повинні приїхати. І спочатку вони могли влаштувати стрілянину з автоматів, а потім уже з мінометів.

Додамо, що друге засідання з розгляду апеляції на вирок Марківа має відбутися 1 жовтня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.