Відмови двигуна не було: у ДБР зробили заяву про причини катастрофи Ан-26 під Чугуєвом

У Державному бюро розсідувань спростували інформацію про відмову лівого двигуна літака, який зазнав аварії під Харковом, назвати її недостовірною.
“Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун – не відповідає дійсності”, – сказав керівник ГСУ ДБР Максим Борчаковський.

Разом з тим, він підкреслив, що всі ці обставини встановлюються в ході проведення технічного розслідування, яке проводить головна інспекція Міністерства оборони, пише “Інтерфакс-Україна“.

Раніше повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки Ан-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в м.Чугуїв (Харківська обл.). На борту перебувало 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 26 людей загинули, вижила одна курсант.

За інформацією Державного бюро розслідувань, перевіряються такі версії слідства: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем; неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за управління польотами; неналежне технічне обслуговування літака і підготовки його до польоту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.