30-річні українці можуть не дочекатися пенсії: до чого тут накопичувальна система

Покоління 30-літніх українців ризикує залишитися зовсім без пенсії. Таку тривожну версію озвучили спеціалісти, які звертають увагу на демографічну ситуацію в державі, яка унеможливлює нинішній варіант роботи пенсійної системи. Саме тому нинішнім працівникам слід подумати про накопичення пенсії — інакше їх може очікувати зовсім не спокійна старість.

Про це йде мова у матеріалі ресурсу “Новини Києва”.

Так, зараз існує величезний фонд, куди кожен, хто працює офіційно, “скидаються” грошима. А далі держава намагається розподілити ці гроші між усіма пенсіонерами. Через нинішнє загрозливе співвідношення пенсіонерів до працюючих, пенсії і так надзвичайно малі.. Але навіть на ці виплати не вистачає грошей — так, наступного року Пенсійний фонд має отримати вливань на суму понад 200 мільярдів гривень.

У Міністерстві соціальної політики налаштовані рятувати солідарну пенсійну систему за будь-яку ціну, але й у них визнають обмежені ресурси.

Зарадити ситуації мають нові рівні пенсійного забезпечення, а саме накопичувальна та добровільно-накопичувальна..

“Як то кажуть, ми їмо бутерброд. Хліб – це солідарна система, масло – накопичувальна, добровільно-накопичувальна – це ікра. Ось, якщо ми будемо таке будувати, то тоді ми будемо мати бутерброд”, – пояснює заступник міністра соціальної політики Микола Шамбі

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.