Італійські вчені: люди перехворівші коронавірусом не заразні навіть при позитивному тесті

Недавні дослідження, проведені вірусологами в Поліклініці Сан-Маттео-ді-Павія у співпраці з поліклінікою-ді-Мілано, Санта-Марія-делле-Скотт-ді-Сієна, Інститутами Ломбардії, Емілії-Романьї і Usl di Piacenza, показують, що відсоток виживання коронавіруса в тілі перехворівшої людини дуже низький, нижче 3%.

На підставі дослідження 280 пацієнтів, що видужали після вірусу Sars-Cov-2, експерти прийшли до висновку, що навіть якщо вилікувався пацієнт все ще має позитивні результати тесту, вірус більше не є заразним.

Вірусолог Фаусто Балданті з відділу молекулярної вірусології Irccs підтвердив, що люди, які були визначені як «Слабо позитивні», не заразні.

Саме тому, – пояснюють експерти, – поширення коронавіруса в Ломбардії значно скоротилося. Це не означає, що вірус зараз менш небезпечний, ніж в березні. За статистикою, з 100 інфікованих осіб, 80 – хворіють зі слабкими симптомами, 20 направляються в лікарню, 5 з яких потрапляють в реанімації. Однак зараз ми знаходимося у фазі, коли багато людей подолали інфекцію Covid і у них більше немає симптомів, але згідно з тестами вони все ще можуть бути «слабо позитивними». Таким чином, число заражених людей теоретично може бути високим, але серед них більшість більше не здатні заражати інших.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.