Чому Італія як і раніше переводять годинники на зимовий час

Ідея скасування переходу з літнього на зимовий час в Європі, підтримана Європарламентом, ще не завершена, тому всім жителям Італії як і раніше буде необхідно перейти з літнього на зимовий час.

Коли ми переведемо стрілки годинника в цьому році і коли вже закінчаться переклади годин в ЄС?

Перехід з літнього на зимовий час в 2020 році відбудеться в останню неділю жовтня, тобто в ніч з 24 на 25 жовтня. Ми повернемося назад з 3:00 на 2:00, а це значить, що ми будемо спати на годину довше.

Зрушення в часі практикується в 70 країнах світу. Різниця між зимовим і літнім часом діє у всіх європейських країнах, крім Ісландії та Білорусі. У 2014 році також Росія відмовилася від зміни часу. У всіх державах-членах Європейського Союзу дата і час переходу на літній час узгоджені з директивою 2001 року.

Першими ж ввели перехід на літній час німці. Під час Першої світової війни, 30 квітня 1916 року, час в Німецькому Рейху і союзної Австро-Угорщини було зрушено на годину вперед. Незабаром тимчасові зміни були введені у Великобританії, а за нею і в більшості європейських країн. У Росії перехід на літній час був введений в 1917 р, а в США – в 1918 р

Кінець переходу часу в Європі не близький

Процедура зміни правил в ЄС була запущена після референдуму в Європі, на якому більшість проголосувала за скасування зміни часу. Ліквідація зміни часу була схвалена Європейським парламентом, який оголосив, що останній раз годинник будуть перекладається в 2021 році. Однак в остаточному підсумку процедура скасування зміни часу не була завершена. Домовленості застопорилися, оскільки ЕП вирішив, що окремі країни повинні вирішити, чи вважають за краще вони літній або зимовий час. Виявилося, що в урядів окремих держав-членів є проблеми з цим вибором.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.