Іран взяв на себе всю відповідальність за збиття українського літака МАУ

Іран повністю бере на себе відповідальність за збиття українського літака в небі над Тегераном у січні 2020 року. Іранська сторона обіцяє виплатити однакову суму компенсації рідним всіх жертв незалежно від їхнього громадянства.
Про це говорив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом в Тегерані 19 жовтня.

Єнін наголосив, що слідство щодо встановлення всіх обставин авіакатастрофи має бути неупередженим і об’єктивним, а Іран повинен забезпечити доступ до всіх матеріалів.

“Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства… Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном в усіх сферах”, – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який прямував з Тегерана до Києва, розбився вранці 8 січня невдовзі після вильоту з іранської столиці. Жертвами катастрофи стали 176 осіб – усі, хто перебував на борту. Тегеран офіційно визнав, що Boeing був збитий іранськими військовими “ненавмисно”. Згодом іранська влада повідомила, що причиною авіакатастрофи стала людська помилка під час налаштування радарної системи в підрозділі протиповітряної оборони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.